ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΙΙ..



Με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται σε μίνι-αδιέξοδο όσον αφορά τον παίχτη που θα συμπληρώσει τη γραμμή των ψηλών, το Hoopfellas παραθέτει δύο ακόμα επιλογές που μπορούν να αποδειχτούν «κλεψίματα»..

 Αποτελεί πλέον το πιο καυτό θέμα στην Ελληνική μπασκετική επικαιρότητα.. Οι πράσινοι φαίνεται ότι μπορούν να διαθέσουν ένα αξιόλογο ποσό για τον φόργουορντ που ψάχνουν αλλά κάθε περίπτωση παρουσιάζει και διαφορετικού είδους δυσκολίες. Ενώ η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη έκλεισε σχετικά γρήγορα το «βασικό» δίδυμο ψηλών της –με Σχορτσιανίτη-Πάνκο- φαίνεται ότι αργεί –ίσως εσκεμμένα- να κάνει το ίδιο για τον παίκτη που όπως φαίνεται θα καθορίσει το τελικό βάθος και τη ποιότητα της φρόντλάιν. Πάμε να τσεκάρουμες δύο δυνατές επιλογές..
Nταβόν Τζέφερσον: O παίκτης φαινόταν ότι θα μείνει  στη Ρωσία αλλά τελικά δεν έχει κλείσει. Είχε περίοπτη θέση στις λίστες με τους Αμερικανούς που προτείναμε  (http://hoopfellas.blogspot.gr/2012/07/2012-1.html ) καθώς κυριάρχησε στη Ρωσική λίγκα με την Τρούμφ τελειώνοντας πρώτος σε σκορ-ριμπάουντ-τάπες. Ο Τζέφερσον είναι ένας ιπτάμενος φόργουορντ, 4/3 για το ΝΒΑ αλλά 4/5 για τα δικά μας μέρη. Δεν έπιασε ποτέ τη μονιμότητα στο ΝΒΑ γιατί απλά με το –πραγματικό του ύψος- 1.99 του ήταν undersized για «4» και ο ίδιος δε δούλεψε ποτέ σοβαρά στο κομμάτι της ντρίμπλας και του περιφερειακού σουτ. Για την Ευρώπη όμως  είναι πραγματικό τέρας μέσα στο καλάθι. Η ακτίνα δράσης του ξεκινά από τα 4.5-5 μέτρα και μέσα όπου είναι ασυναγώνιστος γιατί απλά είναι και «μπαλαρίνα και.. γκάνγκστερ» . Παίζει καταπληκτικά με πλάτη, όπου μπορεί να χρησιμοποιήσει τους μύες του σαν ωμός παίκτης του low post και να σκοράρει ή να παρουσιάσει μια τεράστια γκάμα κινήσεων ( απανωτές προσποιήσεις, χουκ, μπάσιμο σε μικρό χώρο, τελειώματα με finger rοll από δύσκολες γωνίες ή βροντερά καρφώματα) που θα δυσκολέψουν κάθε αμυντικό. Το ξέρει το άθλημα. 
 Χρησιμοποιεί πολύ έξυπνα το κορμί του, φαίνεται στις τοποθετήσεις του. Αρκετά καλή συμπεριφορά στο πικ εν ρολ, του αρέσει να τελειώνει σε πρώτο χρόνο. Ειδικά αν βρεθεί φάτσα με το καλάθι κινδυνεύεις να γίνεις αφίσα.. Εκπληκτικός μπλοκέρ, έχει μακριά χέρια (wingspan 6’9.5’’) και εξαιρετικό τάιμινγκ. Δεινός ριμπάουντερ σε επίθεση και άμυνα, ξέρει να πασάρει τη μπάλα. Τα αθλητικά του προσόντα είναι too much για την Ευρώπη. Πάμε και στα άλλα τώρα.. Δυστυχώς τριποντάκι δεν έχει το μενού.. Ο Τζέφερσον μπορεί να σκοράρει από τα 4,4-5 μέτρα, όπου τραβιέται συχνά κυρίως όμως για να εκμεταλλευτεί το δυνατό του πρώτο βήμα. Παρά το ύψος του είναι καθαρά παίκτης ρακέτας. Μέτριο ballhandling, κακό για παίκτη που θέλει να λέγεται ότι μπορεί , έστω για λίγο να τραβηχτεί και στο «3». Απόρροια αυτού τα αρκετά λάθη, το μεγαλύτερο ποσοστό των οποίων οφείλεται σε κακό χειρισμό της μπάλας. Μέτριος στη προσωπική άμυνα παρότι μπορεί να αποτελέσει φόβητρο στο ζωγραφιστό και να παίξει χωρίς βοήθειες, λόγω δύναμης και χεριών ( έχει φοβερά χέρια) πολύ ψηλότερους παίκτες. Τα τελευταία χρόνια έχει πάρει κιλά, ανεβάζοντας το ποσοστό λίπους στο
σώμα του. Είναι λίγο μυστήριο παλικάρι, στριφνός θα λέγαμε, όμως τον κατατάσσουμε στις περιπτώσεις που μπορεί να δείξει άλλο πρόσωπο σε μια ομάδα απαιτήσεων και με έναν προπονητή που θα τον σπρώξει στα άκρα του όπως ο Πεδουλάκης.

Jeff Adrien:  H επιτομή του physical undersized «5», μια από τις καλύτερες αφίξεις ΝΒΑερ στην Ευρώπη πέρυσι. Χτιστό κορμί, φοβερά χέρια και ίσως οι καλύτεροι ώμοι που είδε η Lega A τα τελευταία 2-3 χρόνια. «Τουμπανιασμένος» στην αργκό.. Εργάτης και μαχητής από τους λίγους. Τέτοιο ριμπάουντερ έχει να δει ο Παναθηναϊκός από την εποχή του Αντόνιο Ντέηβις (για να μη πώ Εντγκαρ Τζόουνς..). Η ικανότητα του στο συγκεκριμένο τομέα είναι παροιμιώδης, πιθανόν να πάρει τον σχετικό τίτλο στην Ευρωλίγκα.. Θα τον λατρέψει ο Πεδουλάκης. Πολύ καλός σκρίνερ. Με τον Μπετσίροβιτς στο ποστ έκανε πάρτι από τη weak side τελειώνοντας κυρίως με κάρφωμα. Σκεφτείτε τι μπορεί να γίνει με τον Διαμαντίδη..  Δεν είναι ο σούπερ αθλητής (average για Αμερικανό στην Ευρώπη) αλλά το κορμί και το μεγάλο άνοιγμα χεριών του (7’0’’ για παίκτη περίπου 2.01..)του επιτρέπουν να μαρκάρει με επιτυχία παίκτες αρκετά ψηλότερους. 
 Δεν ισχύει το ίδιο όταν βγεί στην περιφέρεια. Θέλει βελτίωση στο footwork. Τρίποντο ξεχάστε το. Μέτριος σουτέρ, αν και δουλεύει για να αυτοματοποιήσει το σουτ από τα 5 μέτρα, με πολλά upsides.  Σουτέρ του 60-65% από τις προσωπικές. Δε ζητά πολύ τη μπάλα στην επίθεση, την κυνηγά όμως μανιασμένα στην άμυνα. Θα σκοράρει από επιθετικά και καλές πάσες στο ζωγραφιστό. Παιδί του Κάλχουν στο U-Conn. Μεγάλη καρδιά, κάθε φορά που πατάει παρκέ σημαίνει dogfight.. Για αυτό που θέλει να παρουσιάσει φέτος ο Παναθηναϊκός είναι σούπερ.  Έχει την ιδιοσυγκρασία του αθλητή που μπορεί να μείνει για πολύ καιρό στο ΟΑΚΑ..
 Ξέρω τι θα μου πείτε.. Χωρίς τρίποντο που πάμε..? Ναι σύμφωνοι. Αλλά πλέον πρέπει να κοιτάμε όλο το πακέτο και στο παρόν ρόστερ βγάζει μάτια η αδυναμία της φροντκόρτ να σπρώξει τα δυνατά «5» αυτής της λίγκας. Οι πράσινοι πρέπει να ποντάρουν σε παραγωγική χρονιά από το τρίποντο, των Πάνκο-Τσαρτσαρή. Άλλωστε και ο Ολυμπιακός πέρυσι είχε τον Άντιτς και τον Πρίντεζη εκεί. Κανένας τους δε πέταγε φωτιές από το τρίποντο, άσχετα αν τελικά ο «Πρι» από ένα σημείο και μετά τα έβαζε πιο εύκολα και από τον Ρέη Άλεν.. Και τα δύο παιδιά που τσεκάραμε είναι εξαιρετικοί παίκτες σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού που οι πράσινοι χρειάζονται βοήθεια συν το γεγονός ότι η διοίκηση δε θα χρειαστεί να πληρώσει υπερβολικά χρήματα (γύρω στο 700αρι, αν δεν ανακατευτούν οι Ρώσοι για τον Τζέφερσον). Η δική μας επιλογή παραμένει ο Βελίτσκοβιτς (με δεδομένο το ότι από Νοέμβρη θα είναι υγιής πάντα), μας αρέσει και ο Μπάλκμαν. Απλά παρουσιάσαμε δύο Αμερικανούς με διαφορετικά χαρακτηριστικά οι οποίοι θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικά –επαναλαμβάνω σε διαφορετικούς τομείς- την ποιότητα της πράσινης φροντλάιν. Είναι κατανοητό ότι πολύ δύσκολα  τώρα –με τη παρούσα στελέχωση κιόλας- θα βρεθεί ο παίκτης που θα καλύψει όλα τα θέλω..

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728