ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ..

Το Hoopfellas επανέρχεται στην ενότητα «αν ήσασταν ο…» και εξετάζει αυτή τη φορά τις επιλογές του Μιχάλη Πελεκάνου.



 Ο Έλληνας γκαρντ φόργουορντ είναι ένα ένα όνομα που βρίσκεται στην αγορά και παίζει δυνατά τις τελευταίες ημέρες. Οι προοπτικές που του ανοίγει κάθε πρόταση  είναι ξεκάθαρες, η τελική επιλογή όμως μια δύσκολη απόφαση..
                                      ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ..

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: H παρουσία του Αργύρη Πεδουλάκη παίζει καταλυτικό ρόλο. Στην ουσία οι πράσινοι δεν καίγονται για τέτοιου είδους παίκτη δεδομένου του ότι έχουν τον Μπράμος –ως wing lockdown stopper- συν τον Γιαννόπουλο πίσω από τον Μασιούλις. Ο Πελεκάνος όμως είναι πνευματικό παιδί του Πεδουλάκη, γι’αυτό και ο Άρτζι τον κρατάει σταντ μπάι. Ο Έλληνας περιφερειακός  την έχει ξαναζήσει αυτήν την κατάσταση στο λιμάνι 3 χρόνια. Το ρόλο του συμπληρωματικού παίκτη, με τα μέσα-έξω στη κόκκινη δωδεκάδα αλλά και την οικονομική ασφάλεια την οποία σου προσφέρει ένας τέτοιος σύλλογος. Βέβαια στον φετινό Παναθηναϊκό έχουν αλλάξει πολλά. Δεν υπάρχει ο παίχτης μπετόν στο «3» γεγονός που αφήνει ανοιχτό το παράθυρο στον Πελεκάνος να ξεκινήσει τη δική του κούρσα στο ροτέησιον της ομάδας έστω και εάν υπογράψει ως τελευταία λύση. Ο Περιστεριώτης  είναι πιο παιγμένος και έμπειρος από τους Γιαννόπουλο-Μπράμος, και έτοιμος να εκμεταλλευτεί τυχόν δυσκολία προσαρμογής ή ολιγωρία τους να αρπάξουν την ευκαιρία. Ο Παναθηναϊκός βέβαια ψάχνει περισσότερο για έναν  φόργουορντ που θα έχει ροπή να παίξει πιο κοντά στο καλάθι και όχι πλάγιο. Σε αυτή τη περιγραφή ταιριάζει περισσότερο ο Κόμματος
όμως σε αυτό που θέλει να παίξει φέτος ο Πεδουλάκης ο Πελεκάνος μπορεί να «κολλήσει» , ο Νέστορας όχι.
                                                  JOY OF THE GAME..

ΑΡΗΣ: Ο Πελεκάνος εκτιμά πραγματικά το πόσο τον θέλει ο Άρης. Ο Αλεξανδρής του προσέφερε ηγετικό ρόλο στην ομάδα, όχι όμως και τα λεφτά που ζητά ο Έλληνας παίκτης, ο οποίος πέρυσι στον ΟΣΦΠ είχε συμβόλαιο 180χιλ. και τώρα ξεκινά τις συζητήσεις από τα..100. Καληνύχτα.. Ο Άρης μπορεί να διαθέσει max 40 χιλ. εκτός και εάν πέσει πέλεκυς από τη FIBA και απαγόρευση στους ξένους, οπότε ο Πελεκάνος κρίνεται απαραίτητος για να τσουλήσει η ομάδα (σε αυτή τη περίπτωση ίσως ανέβει λίγο η πρόταση). Ο «τίγρης» τον προορίζει για στάρτερ στο «3», μεταθέτοντας τον Σίμον στο «2» και οι κιτρινόμαυροι ισχυροποιούνται σημαντικά σε άμυνα και επίθεση (ο Αλεξανδρής άφησε να εννοηθεί ότι παίξει πιο γρήγορα φέτος, γεγονός που ευνοεί τον Πελεκάνο). Μάλιστα, με την ύπαρξη δύο τόσο μεγάλων κορμιών στο «5», σίγουρα θα πάρει λεπτά και στο «4» (μη καθιερωθεί κιόλας..) .  Η Ευρωλίγκα δεν υπάρχει ως προοπτική αν και εφόσον οι κιτρινόμαυροι τερματίσουν 3οι είναι πολύ πιθανό να τους προσεγγίσουν με wild card. Μη γελιόμαστε, ο Περιστεριώτης φόργουορντ σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ανέβει στη Θεσσαλονίκη όπου αυξάνει τις πιθανότητες μιας αγωνιστικής ανάστασης. Ξέρει ότι η διοίκηση του Άρη του δίνει τόσα, γιατί τόσα μπορεί να τον πληρώσει. Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη του επιλογή..
 Ο Πελεκάνος είναι  σίγουρα ένας από τους περιζήτητους  Έλληνες παίκτες, ο οποίος μπορεί να διαμορφώσει καταστάσεις με το performance του από την 3η θέση της λίγκας και πέρα. Στα 31 του χρόνια έχει σίγουρα διαφοροποιήσει τις προτεραιότητες του. Εισέπραξε συνολικά πάνω από 1.5 εκ. ευρώ από τον Ολυμπιακό (και είναι παιδί που τα σέβεται γιατί έχει περάσει πολύ δύσκολα) έπαιξε στη Ρεάλ Μαδρίτης.. Σίγουρα του λείπει το να βγεί μπροστά σε μια ομάδα, να αποτελέσει ένα από τα πρώτα βιολιά και αυτό του προσφέρει ο Άρης. Τα χρήματα βέβαια –ειδικά σε αυτή τη φάση της καριέρας ενός αθλητή- είναι εξίσου σημαντικά. Ο Χαρίσης όμως έδειξε τον δρόμο.. Η αλήθεια βέβαια είναι κάπου στη μέση ..της Ευρώπης. Ο Πελεκάνος έχει πρόταση από το εξωτερικό που αποτελεί το καλύτερο πακέτο ρόλου/χρημάτων. Μέχρι χθες το βράδυ αυτή ήταν η πρώτη επιλογή. Αλλάζουν όμως αυτά. Άσχημο πράγμα η ξενιτιά.

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728