Ελα Λινο



Στο πυρηνικό εργοστάσιο της Μπιέλα, δουλεύουν πάνω στο «πείραμα» Λίνος Χρυσικόπουλος. Οι επιστήμονες της Αντζέλικο δηλώνουν ότι οι δοκιμές πάνε περίφημα..



 Ότι και να λέμε εδώ στην Ελλάδα, όσο και εάν ξένισε η απόφαση του παιδιού, ο Λίνος έκανε την πιο σωστή και ώριμη επιλογή υπογράφοντας στη Μπιέλα. Στη Βόρεια Ιταλία πέρασε μια δύσκολη πρώτη χρονιά εξ’αιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού ο οποίος στην ουσία του κόστισε τη σεζόν, όμως η στήριξη των ανθρώπων του συλλόγου και η πίστη στο πρόσωπο του τον έχουν φέρει, υγιή πλέον πίσω, και «σε αποστολή»..
 Η Αντζέλικο Μπιέλα είναι φημισμένη στους κόλπους των μπασκετικών ως η ομάδα με το καλύτερο σκάουτινγκ αρκετά χρόνια τώρα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πιθανόν, αξιολογώντας με ασφάλεια μετά από καιρό τις επιλογές της, να είναι η καλύτερη μ αζί με 2-3 κλαμπ ακόμα από Ισραήλ και Τουρκία.  Εκτός από λαβράκια MADE IN USA όμως επενδύει σημαντικά και σε νέα παιδιά, όπως ο Λίνος, παράγοντας μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη οι οποίοι τροφοδοτούν τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ.
 Η υπόθεση «Λίνος Χρυσικόπουλος» δείχνει τη γύμνια του Ελληνικού μπάσκετ και την ανικανότητα του να δουλέψει  ως μονάδα για την εξέλιξη των πολλών καλών νέων παικτών που παράγει η χώρα μας. Μη ξεχνάτε ότι ο Κερκυραίος φόργουορντ στην κομβική ηλικία των 17-18 ετών θεωρούταν πολύ μεγαλύτερο prospect από τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος ήταν απλά πιο έτοιμος σωματικά.
Ο Χρυσικόπουλος έχει ξεκινήσει πολύ καλά στα παιχνίδια προετοιμασίας με τον κόουτς Κανσελιέρι  να του δίνει θέση στάρτερ στο «3», ξεκινώντας τον μαζί με τους 3 Αμερικανούς (Ρόμπινσον-Μούρ στα γκαρντ, Γκρέκ Μπρέηκινς και τον, εκ Ζιμπάμπουε , Μαβούνγκα στη φροντκόρτ). Συνήθως τον χρησιμοποιεί στις δύο θέσεις των φόργουορντ (3/4) ενώ  πρόσφατα τον τέσταρε ακόμα και στο «5»! Φυσικά και ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ (γιατί περί πλαγίου πρόκειται, ο οποίος έχει 7’0’’ wingspan και φοβερό timing στα μπλοκ) κάνει ότι μπορεί για να ανταποκριθεί και μέχρι τώρα έχει στα παιχνίδια προετοιμασίας (από τα οποία έχασε 1-2 λόγω μικροενοχλήσεων, τίποτα σοβαρό) 8.6 πόντους μ.ο. με συνεισφορά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Ενώ στην τελευταία του χρονιά στον Άρη χρησιμοποιήθηκε ως spot shooter στην επίθεση του Ντρούκερ (ένα παιδί που έχει μάθει να δημιουργεί με τη μπάλα στα χέρια, άλλωστε μέχρι τα 17 του έπαιζε «1» στην επίθεση και 4-5 στην άμυνα) πλέον στη Μπιέλα έχει δικές του φάσεις αναδεικνύοντας το ταλέντο του στην πάσα. Μη ξεχνάμε ότι διανύει τον 2ο χρόνο του
3ετούς συμβολαίου του με την Αντζέλικο το οποίο θα του αποφέρει 450.000 ευρώ.
 Η Ιταλική ομάδα πάντα κάνει  σπουδαίες  επιλογές συμπληρώνοντας το ρόστερ προκαλώντας το ενδιαφέρον όλης της Ευρωπαϊκής μπασκετικής σκηνής. Το κλαμπ είναι επίσης φημισμένο και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού για την ικανότητα του αυτή. Φέτος, εκτός του Λίνου, έχει μια πλειάδα καλών ξένων παικτών δίνοντας την ευκαιρία στο γνωστό μας από το Κάνσας και την ευρωπαίκή του πορεία Ράσελ Ρόμπινσον να τρέξει την ομάδα από το πόιντ, υπογράφοντας τον πολύ δυναμικό Ζουλιάν Μαβούνγκα δίπλα στον Γκρέκ Μπρέηκινς (θα συζητηθεί μέσα στη χρονιά) στη φρόντκορτ.
 Το «στοίχημα» τους αποτελεί ο σούτινγκ-γκαρντ του Τεμπλ, Ραμόν Μούρ, ο οποίος δεν έχει «πατήσει» ακόμα στα φιλικά, με τους ανθρώπους της Μπιέλα να περιμένουν πολλά από αυτόν. Άλλωστε το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει προμηθεύσει το ευρωπαϊκό μπάσκετ με μερικούς σπουδαίους σκόρερ..  Ο παίκτης πάντως που έχει κλέψει, μαζί με τον Λίνο, τις εντυπώσεις είναι ο 21χρονος πλάγιος, ύψους 2.01μ. Νεμάνια Γιάραμαζ. Ο Σέρβος, με θητεία και στην Παρτίζαν,  ήρθε από την Μέγκα Βιζούρα μετά από μια πολύ καλή χρονιά και αποτελεί πολυεργαλείο στα χέρια του Κανσελιέρι καθώς μπορεί να παίξει σχεδόν παντού (2-4). Φυσικά υπάρχουν και οι παλιοσειρές όπως ο κάπταιν-Σοράνια στα 37 του (από τη συναναστροφή μαζί του μπορεί να μάθει πολλά πράγματα ο Λίνος για το μπάσκετ και τη ζωή γενικότερα) ή ο πρώην ερυθρόλευκος Γκόραν Γιούρακ (έχει ξανανιώσει), οι οποίοι κρατούν τις ισορροπίες και η παρουσία τους κρίνεται απαραίτητη.
 Ο Λίνος αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για το Ελληνικό μπάσκετ. Είναι σε καλά χέρια και θα εξελιχτεί. Το αν κάποια στιγμή θα πρέπει να γυρίσει πίσω ή όχι  είναι δική του επιλογή. Ίσως να τον προσεγγίσουν οι δύο αιώνιοι αλλά το παιδί έχει δύο χρόνια ακόμα συμβόλαιο και η Μπιέλα δεν είναι Άρης για να τον αφήσει ελεύθερο. Αν και τη γνώμη μας η επιστροφή δε θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός.. Όπως πολύ καλά γνωρίζει και ο ίδιος, τον «δουλεύει» το κλαμπ που έστειλε στο ΝΒΑ τους Γιόνας Γιερέμπκο και Θάμπο Σεφολόζα . Γιατί να μην ακολουθήσει τα βήματά τους..?
Υ.Γ: Eίναι σχετικά νωρίς για συμπεράσματα αλλά ο Πανιώνιος υστερεί σε προπονητική κατεύθυνση. Mιλάω για την περίοδο που βρίσκεται η ομάδα και τα πράγματα που θεωρητικά έπρεπε να είχε βάλει στο παιχνίδι της. Είναι κρίμα γιατί πίσω από τους δύο, είναι η ομάδα που έχει επενδύσει πραγματικά κάποια χρήματα..

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728