ΦΑΚΕΛΟΣ ΧΙΛΤΟΝ ΑΡΜΣΤΡΟΝΓΚ




Το Ηοοpfellas αξιολογεί τον Χίλτον Αρμστρονγκ που φέρεται να υπέγραψε  στον Παναθηναϊκό. Είναι πραγματικά τόσο καλή περίπτωση?  Διαβάστε την αλήθεια..


 Ο Χίλτον Άρμστρονγκ είναι ένα από τα τελευταία ονόματα που φέρεται να ενδιαφέρουν τον Παναθηναϊκό, ώστε να πλαισιώσει τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στη θέση «5». Mάλιστα πρίν λίγο ο ίδιος ανακοίνωσε τη συμφωνία μέσω twitter. Ο παίκτης είναι πολύ γνωστός. Πέρυσι αγωνίστηκε στην Βιλερμπάν, αντίπαλο του Άρη στο Eurocup. Mάλιστα στο παιχνίδι του Αλεξανδρείου είχαμε την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουμε από κοντά, μιας και βρισκόμασταν στη Θεσσαλονίκη εκείνη την περίοδο.  Για πάμε..
TI ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ:  Έχει το πλήρες αθλητικό πακέτο. Τα προσόντα του σε αυτόν τον τομέα είναι απλά εντυπωσιακά και σε μια ομάδα η οποία –με το παρόν ρόστερ-  θα παίζει με τα πόδια καρφωμένα στο πάτωμα, το above the rim παιχνίδι του θα είναι από χρήσιμο έως απαραίτητο. Sky jumping forward/center.  Η αθλητική του ικανότητα συνδυάζεται με ένα τεράστιο wingspan, περίπου 7’4’’, αρκετά μεγάλο για παίκτη με ύψος κοντά στο 2.08μ. Παιδί του Τζίμ Καλχούν,  έχει περάσει από ένα εκ των καλυτέρων μπασκετικών προγραμμάτων στον πλανήτη, με το οποίο κατέκτησε και τον τίτλο το 2004. Καλός μπλοκέρ με σωστό τάιμινγκ. Καλά χέρια. Οι προδιαγραφές του τον βοηθούν να είναι σχετικά καλός στο επιθετικό ριμπάουντ, κομμάτι στο οποίο θα μπορούσε να είναι βέβαια
ασυναγώνιστος λόγω σωματοδομής. 
 Το επιθετικό του παιχνίδι είναι αλήθεια ότι έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Δουλεύει το σουτ του από μέση απόσταση και σουτάρει αξιοπρεπώς από τα 5μ. Η απελευθέρωση του γίνεται σε υψηλό σημείο, οπότε σε συνδυασμό με τα μακρά του άκρα καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολα να μπλοκαριστεί. Ο κύριος όγκος των πόντων του προέρχεται από μπάλες που μαζεύει γύρω και κάτω από το καλάθι. Στη δεύτερη περίπτωση τελειώνει με κάρφωμα. Ψηλά δεν έχεις καμία τύχη να τον κόψεις, το πιο πιθανό είναι να σε «θάψει». Στο ρεπερτόριο του έχει μια σειρά από spin moves τις οποίες συνηθίζει πολύ για να δημιουργήσει χώρο και να τελειώσει είτε με baby hook είτε με turnaround jumper. Του αρέσει να πηγαίνει πολύ αριστερά ενώ τελειώνει (τα χούκ που γράψαμε) και με τα δύο χέρια.
 Πρόκειται για καλό χαρακτήρα, «ωραίο τύπο και τζέντλεμαν» όπως μας είχαν πεί από την Λυών, με μεγάλη διάθεση να ενταχθεί στη γαλλική κοινωνία και να κατανοήσει την  κουλτούρα του τόπου που εργάζεται. Μάλιστα τα Χριστούγεννα έμεινε οικογενειακώς στη Γαλλία και δεν πήγε καθόλου στη πατρίδα του, πράγμα σπάνιο για Αμερικανό.
ΤΑ ΜΕΙΟΝ: Underachiever.. Νο12 του ντραφτ το 2006, κατέληξε από τα 2.8 εκ. που έπαιρνε το ’09, στα 850χιλιάρικια το ’10 και εν τέλει στα.. 200χιλιάδες δολάρια που πήρε πέρυσι στη Λυών. Έχει χτυπητές αδυναμίες και στις δύο πλευρές του παρκέ. Επιθετικά είναι ασανσέρ. Δεν έχει να παρουσιάσει κάτι σταθερό στο ρεπερτόριο του που θα του αποφέρει κάποιους στάνταρντ πόντους. Χρειάζεται βελτίωση στα τελειώματα του. Τα παιδιά που παρακολουθούσαν Γαλλία πέρυσι καταλαβαίνουν.. Το 63.6% στα δίποντα δεν αντικατοπτρίζει όλη την αλήθεια. Οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι προέρχεται κυρίως από καρφώματα. Αν απομονώσετε το κομμάτι των επιδόσεων του στο ποστ –χωρίς τα καρφώματα- θα δείτε ότι το ποσοστό του είναι στην πραγματικότητα μικρότερο. Και αυτό γιατί στην Ελλάδα και κυρίως στην Ευρωλίγκα θα βρεθεί προφανώς λιγότερες φορές φάτσα με το καλάθι.. Επιρρεπής στο λάθος, κυρίως όταν ντριμπλάρει σε στενό χώρο. Δεν αποτελεί παράγοντα στη σετ επίθεση. Απλά και ξάστερα. Σας θυμίζω ότι αυτό θα παίξει ο Παναθηναϊκός φέτος..
 Αδύνατος ακόμα και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, για να αμυνθεί στη θέση «5». Τρώει «πολύ προσποίηση». Ένας παίκτης πιο κοντός, διαστημικά πιο αργός και αθλητικός, αλλά δυνατότερος και με καλύτερη γνώση του αθλήματος (π.χ. ο Ντάριλ Μίντλεντον στη τελευταία του χρονιά στην Ελλάδα) μπορεί να τον κάνει να φαίνεται «κουτός» βάζοντας του το ένα γκολ φάουλ μετά το άλλο.  Θέλει δουλειά εδώ και γενικότερα στο τομέα της αντίληψης.  Θα παρατηρείστε ότι θα χαθεί πολλές φορές στις περιστροφές, ειδικά στην αρχή, εφόσον η ομάδα του επιλέξει να αμυνθεί έτσι. Από τα παραπάνω μπορείτε να καταλάβετε ότι έχει και ένα θέμα με τα φάουλ. Μέτριος σουτέρ ελευθέρων βολών. Θα μπορούσε να δουλεύει πολύ καλύτερα στο αμυντικό ριμπάουντ (παρ’ότι στη Γαλλία τα νούμερα του πέρυσι δεν ήταν άσχημα) καθώς δεν είναι αυτό που λέμε «ριμπάουντερ  θέσης» αλλά μαζεύει μπάλες κυρίως λόγω των αθλητικών του προσόντων. Mentality? Τι είναι αυτό..
ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ


 Το ''πακέτο Άρμστρονγκ'' κοστίζει σαφώς παραπάνω από τα 200 χιλιάρικά που πήρε πέρυσι στη Βιλερμπάν. Ακόμα και με λίγα παραπάνω χρήματα είναι μια value/money επιλογή.  Όχι, στα δικά μας μάτια δεν είναι αυτό που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για τη θέση «5». Σε καμία περίπτωση. Μπορεί σίγουρα να φέρει πράγματα που λείπουν από το πράσινο ρόστερ αυτή τη στιγμή ενώ παράλληλα σημειώστε ότι στα 26 του, δεν έχει καν πλησιάσει το πικ του. Αλλά όταν συζητούσαμε για Τόλιβερ, Άντμουντσον, Ντιόγκου και Λάσμε πριν λίγες ημέρες.. Ναι, μπορεί να ενδιαφερόταν η Μπαρτσελόνα, ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΟΙ ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ TON ΠΡΟΟΡΙΖΑΝ  για 5ο ψηλό και όχι για στάρτερ (δεδομένου της φύσης του Σοφοκλή ο οποίος λογικά θα ξεκινάει, αναμένεται να μοιράζονται τα λεπτά).Το θετικό  πάντως είναι ότι η ακριβή μεταγραφή του Παναθηναϊκού είναι μπροστά μας.. Κίνηση που θα κρίνει πολλά στο κομμάτι της χημείας και θα καθορίσει το τελικό στάτους  του πράσινου ρόστερ..
Y.Γ: Περιμένουμε μια ενημέρωση για το που πραγματικά βρίσκεται η υπόθεση Κρίς Ράιτ, ώστε να προχωρήσυμε και εκεί σε σχολιασμό.
Υ.Γ: Μη μασάτε από τη φωτό με το in your face του Τζινόμπιλι. Αυτό μπορεί να σου συμβεί ακόμα και αν λέγεσαι Ντουάιτ Χάουαρντ..

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728