Μαγεία .......!!!!! ( ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΘΛΗΜΑ ΟΛΩΝ....!!!)

                                               Κογκαλίδης Γιώργος 
Γνωρίζετε πως μόνο ένας, στα δύο δισεκατομμύρια ανθρώπων θα ζήσει πάνω από 116 ετών; Δεν ξέρουμε ποιος θα είναι αυτός, ούτε από ποια χώρα θα κατάγεται, ούτε αν θα του αρέσουν τα σπορ, αλλά θα έχει πολλά χρόνια να απολαμβάνει το ελληνικό μπάσκετ να κάθεται στα ψηλότερα σκαλιά.

Δεν έχει γίνει τίποτα. Απολύτως τίποτα. Ούτε το 1-0 του Παναθηναϊκού λέει κάτι, ούτε το 0-1 του Ολυμπιακού σηματοδοτεί την επόμενη μέρα. Όποιος το πιστεύει, ας ξαναδεί το βίντεο του περσινού πρώτου αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Σιένα και ας θυμηθεί τη συνέχεια.

Η Κωνσταντινούπολη μοιάζει σαν να τη βλέπεις από το… παράθυρο, αλλά είναι ακόμα μακριά. Έχουν γνώση οι φύλακες, όμως όλοι εμείς, πριν το σημερινό δεύτερο πολύ δύσκολο (πιστεύω ότι η Μακάμπι θα είναι εντελώς διαφορετική) παιχνίδι των "πράσινων", πριν το αυριανό ματς (η Σιένα θα παίξει τον τελικό των τελικών) των "ερυθρόλευκων", ας απολαύσουμε τη μαγεία, που μόνο το μπάσκετ προσφέρει σ' αυτή τη χώρα.

Δύο ομάδες μας, στα πρόθυρα του φάιναλ φορ. Όπως στο Βερολίνο, όπως στη Σαραγόσα, όπως στο Τελ Αβίβ, όπως ΜΟΝΟ εμείς μπορούμε να το κάνουμε. Εμείς που είμαστε μόνιμοι θαμώνες των φάιναλ φορ, εμείς που ξέρουμε πώς να κάνουμε τους υπερόπτες Ευρωπαίους να μας σέβονται.

Ναι, ο λαός μας υποφέρει από την κρίση. Χθες ήταν η εφημερίδα που δούλευε ο Γιάννης αυτή που έβαλε λουκέτο, ο Γιώργος μετράει ως το τέλος του μήνα για να δει αν θα συνεχίσει να βγαίνει το έντυπο που εργάζεται, με τη Σοφία περιμένουμε να πάρουμε τους μισθούς του 2012, στο site παλεύουμε για να τα φέρουμε βόλτα, συζητάμε, ξανασυζητάμε, τα μετράμε κι όλοι λείπουν χρήματα… Κάπως έτσι δεν είναι φίλε κι η δική σου ιστορία. Χειρότερη είπες;

Τουλάχιστον έχουμε αυτό το άθλημα να μας δίνει σταθερά χαρές. Όχι μια στη χάση και μια στη φέξη, όχι να 'χαμε να λέγαμε. Κι όποιος τολμήσει να μας αμφισβητήσει, έρχονται τα αλάνια από το λιμάνι, έρχονται οι τρισδιάστατοι με τα αστέρια και του λένε "συγκεντρώσου"…

Υπερφίαλοι δεν είμαστε
, δεν θα γίνουμε τώρα. Εμείς πρώτοι φωνάζουμε για τα προβλήματα που έχει ο χώρος. Όμως κάποιες βραδιές σαν την προχθεσινή, σαν τη χθεσινή, όταν βλέπεις τον Γιασικεβίτσιους να κοιτά αλλού και να πετά αλλού την μπάλα και τον Batiste να χορεύει, όταν βλέπεις τον Dorsey να καταπίνει τους αντιπάλους, να βασανίζει την μπασκέτα, τον Πρίντεζη να εκτελεί, όταν βλέπεις τις ελληνικές ομάδες να κάνουν παρέλαση, νιώθεις όμορφα.

Δεν
θα αισθανθούμε κι ενοχές που το γλεντάμε. Το μπάσκετ δεν μας πρόδωσε ποτέ. Και το ίδιο θα συμβεί ακόμα κι αν κανείς (χτυπάτε ξύλο) δεν περάσει στο φάιναλ φορ. Παλεύουν, τα δίνουν όλα, παίζουν όμορφο μπάσκετ. Μας συναρπάζουν.

Να είχαμε λέει και την κουλτούρα να τους απολαμβάνουμε κι εντός συνόρων, χωρίς όλες αυτές τις μαλακίες που κρατάνε τον κόσμο μακριά από τα γήπεδα, πόσο καλά θα ήταν… Δεν βαριέσαι, έτσι είμαστε. Στραβοί, ανάποδοι, κακομούτσουνοι, κωλοέλληνες, που όμως γι' άλλη μια φορά τους κάναμε να παραμιλάνε.
Χάρη στον πρεσβευτή του ελληνικού αθλητισμού
, χάρη στο άθλημα που μας κάνει περήφανους.

Αυτό που, αν κάποιος από εσάς είναι ο… τυχερός που θα ζήσει πάνω από 116 χρόνια δεν θα βαρεθεί να βλέπει


kogas@on.gr

 Πηγή : www.basketblog.gr

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728