Weak Side Action - υπερφόρτωση μιας πλευράς , σε συνδυασμό με κίνηση στην αδύνατη πλευρά



Στο χθεσινό παιχνίδι ανάμεσα στους Lakers και στη Νέα Υόρκη είδαμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα υπερφόρτωσης της μιας πλευράς του παρκέ σε συνδυασμό με κίνηση στην αδύνατη πλευρά. Η παρουσία του Kobe Bryant τράβηξε την προσοχή των Knicks με αποτέλεσμα να ξεχαστεί ο Barnes και να κινηθεί στην πλάτη της άμυνας και συγκεκριμένα του Renaldo Balkman.
Ο Fisher βάζει τη μπάλα στο παρκέ και δείχνει να επιθυμεί γρήγορη επίθεση. Σχηματίζεται επιθετικό τρίγωνο στην δυνατή πλευρά με τον Gasol να είναι έτοιμος να ξεκινήσει επίθεση από το post, γρήγορα όμως o play maker της ομάδας αλλάζει γνώμη και αποφασίζει να περιμένει τον Josh McRoberts που άργησε να πάρει μέρος στο play. Σε αυτό είναι πιθανό να παίζει ρόλο και ο προπονητής της ομάδας, Mike Brown, που βρίσκεται δίπλα ακριβώς στον Fisher, αλλά δε μπορεί να είμαι σίγουρος γι’αυτό.



Ο Fisher λοιπόν πασάρει στον McRoberts που βρίσκεται πλέον στην κορυφή και ξεκινάει ταυτόχρονη κίνηση με τον Pau Gasol στην, δυνατή πλέον, πλευρά. Ο Kobe που ακόμα δεν έχει συμμετάσχει στο play βρίσκεται υπό την ασφυκτική επιτήρηση του Carmelo Anthony. O Matt Barnes παίρνει την αρχική θέση του Fisher.
Ο Bryant γίνεται αποδέκτης της μπάλας και, αφού οι συμπαίκτες του έλαβαν τις θέσεις του τηρώντας τις κατάλληλες αποστάσεις, παίζει side pick n roll με τον McRoberts. Η προσοχή της άμυνας είναι στραμμένη πάνω του πλέον. Ο Carmelo προσπαθεί να αμυνθεί πηγαίνοντας under the screen και οι
Stoudamire και Balkman επιτηρούν «διακριτικά».
Τόσο διακριτικά όμως που ο Barnes βρίσκει την ευκαιρία και κινείται στον τεράστιο ελεύθερο χώρο που υπάρχει στην πλάτη της άμυνας. Ο Balkman μόνο αν είδε τη φάση στο video θα κατάλαβε τι έχει συμβεί.
Η φάση σε πραγματικό χρόνο:


The WeakSide
http://theweakside.net/?p=1564

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728