Χημεία και ικανότητα – Άψογη εκτέλεση



Στην πρεμιέρα του ΝΒΑ, την Κυριακή, ημέρα των Χριστουγέννων, η ομάδα της Νέας Υόρκης πέτυχε μια σημαντική από ψυχολογικής πλευράς νίκη απέναντι στους Celtics. Η Βοστόνη αγωνίστηκε χωρίς τον Paul Pierce, αλλά ακόμα και χωρίς αυτόν έτρεξαν ένα αξιόλογο play που ενώ φαίνεται απλό, λόγω της χημείας που έχουν αποκτήσει οι παίκτες της ομάδας, δεν είναι.
Ο Doc Rivers ζητάει time out και τα «ψάλλει» στους παίκτες του, λέγοντας ότι «παίζουμε πολύ soft, δεν πρόκειται ποτέ να κερδίσουμε παίζοντας με αυτόν τον τρόπο», έτσι οι παίκτες βγαίνουν αποφασισμένοι να ακολουθήσουν τις εντολές τους προπονητή τους. Όσα είπε ο Doc κατά τη διάρκεια του time out είχαμε την ευκαιρία να τα ακούσουμε μέσω του inside trax:


Πριν όμως οι παίκτες βγάλουν σκληράδα στην άμυνα δίνουν τα διαπιστευτήρια τους εκτελώντας το επόμενο play:
Ο Rondo βάζει τη μπάλα στο παρκέ ξεκινώντας την επίθεση της ομάδας. O Ray Allen δέχεται screen από τον Jermaine O’Neal κινούμενος στην πλευρά του Rondo ενώ ο Pavlovic παίρνει την θέση του Allen στο corner.

Αν και ο Rondo δεν δείχνει να επιθυμεί κάτι τέτοιο το play δίνει ελεύθερο σουτ στη γωνία στον Pavlovic, μετά από όμορφο back screen του O’Neal στον Touriaf.  Στην πορεία της φάσης ο Allen
δίνει ball screen, κάτι που σπάνιο βλέπουμε από κοντούς παίκτες.
Μετά το screen στη μπάλα κάνει κίνηση στη γωνία δεχόμενος νέο screen από τον Kevin Garnett αυτή τη φορά. Μια συνεργασία ανάμεσα στους δύο από τους τρεις stars της ομάδα που βλέπουμε πολύ συχνά μετά από καταστάσεις off screen. Η άμυνα στο screen στη μπάλα κάνει αλλαγή και στο screen του Garnett που ακολουθεί επιχειρεί trap στον Allen μέσω του Chandler.
Αφού ο Allen γίνει αποδέκτης της μπάλας πασάρει στον Garnett που έχει κάνει dive μετά το screen και έχει αναγκάσει την άμυνα να πραγματοποιήσει περιστροφή. Ο Kevin υποδέχεται την πάσα, διαβάζει τις περιστροφές της άμυνας, βλέπει με την άκρη του ματιού του τον O’Neal σε εξαιρετική θέση κάτω από το καλάθι και με μία εξαιρετικής έμπνευσης πάσα πίσω από την πλάτη πραγματοποιεί μια υπέροχη ασίστ. Ο O’Neal τελειώνει εύκολα τη φάση κερδίζοντας και το φάουλ.
Σε μία φάση λίγων δευτερολέπτων βλέπουμε τον τέλειο συγχρονισμό, τη χημεία, τα αποτελέσματα σκληρής δουλειάς αλλά και τις ατομικές ικανότητες των παικτών των Celtics.

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728