Παναθηναϊκός, επαναφορά από τη πλάγια γραμμή

Σταθήκαμε αρκετά, και δικαιολογημένα, στο τελευταίο play του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι απέναντι στην Ουνικάχα. Όμως λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, και συγκεκριμένα 15.4 δεύτερα πριν το τέλος η ομάδα του Zejiko Obradovic βρίσκεται και πάλι σε θέση επαναφοράς από την πλάγια γραμμή, ξανά μετά από time out του προπονητή του Παναθηναϊκού.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει αναλάβει την πραγματοποίηση της επαναφοράς. Όπως βλέπουμε.
από την πρώτη εικόνα ο Berni Rodgriguez βρίσκεται σε θέση με πλάτη στον Διαμαντίδη. Δεν έχει τοποθετήσει το σώμα του σε τέτοια γωνία ώστε να εμποδίσει μία πάσα στον Καλάθη, κάτι που ήταν φανερό με βάση τις θέσεις των παικτών του Παναθηναϊκού στο παρκέ.


Ο Νικ Καλάθης δέχεται side screen από τον Καιμακόγλου και γίνεται αποδέκτης της μπάλας από τα χέρια του Διαμαντίδη. Την ίδια στιγμή ο Βουγιούκας προσποιείται screen στον Sato έχοντας την πλάτη του γυρισμένη στον αρχηγό του Παναθηναϊκού.


O Δημήτρης Διαμαντίδης πασάρει στον Καλάθη και αμέσως κάνει κίνηση στην κορυφή του τρίποντου δεχόμενος ένα άψογα εκτελεσμένο οριζόντιο screen από τον Ίαν Βουγιούκα. Γίνεται ξανά αποδέκτης της μπάλας και εκμεταλλευόμενος την αργοπορία της άμυνας της Ουνικάχα έχει όλο το χρόνο στη διάθεση του για να σουτάρει και να ευστοχήσει

Για μία ακόμη φορά(πρώτη χρονικά) η άμυνα της Ισπανικής ομάδας είναι πολύ κακή στις επαναφορές από την πλάγια γραμμή. Οι παίκτες πάλι δεν έχουν εντολές για αλλαγές στα screen. Αυτό φαίνεται από το ξάφνιασμα του Zoric ο οποίος βλέποντας τον Berni εκτός θέσης δείχνει να μην έχει αντιληφθεί ότι αυτός έπρεπε να βγει πάνω στον Διαμαντίδη. 

Ευθύνεται οΚροάτης σε αυτή τη φάση καθώς έπρεπε να διαβάσει τη δύσκολη θέση που ήταν ο συμπαίκτης του, ο οποίος λόγω της λανθασμένης θέσης που είχε αρχικά,όπως είπαμε και νωρίτερα, καθυστερεί να δει την κίνηση του Βουγιούκα προς το μέρος του και «κολλάει» πάνω στο screen.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα ακόμα έξυπνο και γρήγορο play από την πλευρά του τεχνικού τιμ των πρωταθλητών Ευρώπης.





Αν το επιθυμείτε πατήστε LIKE στην επίσημη σελίδα του Coachbasketball.gr στο facebook και στηρίξτε την προσπάθεια μας
H ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...!!!










Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728