PICK 'N' ROLL - ΣΙΕΝΑ

ΠΗΓΗ www.gazzetta.gr
(Σχήμα 1)

_1

Η λογική του κόουτς Πανιτζιάνι είναι να κινηθούν και οι πέντε παίκτες τους στην επίθεση στο μισό γήπεδο. Εδώ καταγράφουμε μια επίθεση που συνηθίζουν να εκτελούν οι Ιταλοί με στόχο τη συνεργασία και των πέντε παικτών, σε μια προσπάθεια να χαλάσουν την αμυντική ισορροπία του αντιπάλου (σχήμα 1). Η επίθεση ξεκινάει με διάταξη ρόμβου με τον 3 και τον 4 να επιλέγουν την έξοδο από την πλευρά του ίδιου ψηλού (4). Ο 1 (συνήθως ο Ζήσης) πασάρει στον 3, ο οποίος με τη σειρά του τροφοδοτεί τον γκαρντ που βγαίνει στην ίδια γωνία, ενώ ο 5 κάνει flair pick για τον 1 (Σχήμα 1).
(Σχήμα 2)



_2

Όταν ο 3 δώσει την μπάλα στη γωνία στον 2 παίρνει το πίσω σκριν του 4 και στη συνέχεια ο 4 κάνει το σκριν στην μπάλα για τον 2 και αμέσως μετά ο ψηλός (4) ρολάρε

ι στο καλάθι (σχήμα 2).

(Σχήμα 3)

_3

Αν ο 2 δεν επιτεθεί, τότε ψάχνει τον ψηλό στη γραμμή του φάουλ, ο οποίος μπορεί να σουτάρει την μπάλα (ειδικά αν είναι ο Στόουνρουκ), να ψάξει τον άλλο ψηλό (4) κάτω από το καλάθι, ή να πασάρει στην αδύνατη πλευρά για ένα ακόμη side pick 'n' roll που πολύ συχνά δίνει λύσεις στην ομάδα του Πιανιτζιάνι. (σχήμα 3).

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728