Το πινακάκι του Joan Plaza (Cajasol playbook)

Η Φωτό Μου
ΤΟΥ ΔΗΜΉΤΡΗ ΔΑΝΙΉΛ



Η ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ σχεδόν από τη δημιουργία της επένδυσε στο Ισπανικό πρωτάθλημα δείχνοντας απευθείας 1-2 παιχνίδια κάθε εβδομάδα, δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες φιλάθλους να παρακολουθούν παιχνίδια του κατά τεκμήριο καλύτερου και ανταγωνιστικότερου πρωταθλήματος της Ευρώπης.
Τα περσινά play off του πρωταθλήματος περιείχαν παιχνίδια πολύ υψηλής τακτικής και ένα από τα πιο συναρπαστικά ήταν κατά τη γνώμη μου η εντός έδρας ήττα της Real Madrid από τη Cajasol (60-66)
Σε αυτό το παιχνίδι ο προπονητής της Cajasol και πρώην της Real Joan Plaza έκανε ενα εκπληκτικό κουτσάρισμα και οδήγησε την ομάδα του σε μια τεράστια νίκη.
Ξέροντας ότι η ομάδα του είναι αρκετά υποδεέστερη της Real αποφάσισε ένα πάρα πολύ αργό τέμπο στο παιχνίδι χρησιμοποιώντας μια ζώνη 2-3 σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ενώ στην επίθεση τα συστήματα του είχαν πάρα πολύ μεγάλη διάρκεια και τις περισσότερες φορές εξαντλούσαν τα 24''. Έτσι κατάφερε να εγκλωβίσει την ομαδα του Messina οδηγώντας την σε μια πολύ σημαντική νίκη.
Στο πολύ ωραίο αυτό βίντεο από το ισπανικό blog ''scoutingbasketballblog.wordpress.com βρήκα τα plays της Cajasol στο εν λόγω παιχνίδι...

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728