Βελτίωσε τις αθλητικές ικανότητες και την τεχνική σου στο μπάσκετ


Βελτίωσε τις αθλητικές ικανότητες και την τεχνική σου στο μπάσκετ με το παρακάτω πρόγραμμα προπόνησης.

Τρέξε, σταμάτα, σούταρε
Η άσκηση: σουτ με αλμα
Αν θέλεις να κάνεις τη ζωή του αντιπάλου δύσκολη, δούλεψε τις εκρηκτικές κινήσεις ακολουθώντας την εξής μέθοδο: ξεκίνα από τη βασική γραμμή τού ενός γηπέδου κι άρχισε να ντριμπλάρεις προς το αντίπαλο καλάθι. Οταν φτάσεις στη ρακέτα, εκτέλεσε σουτ με άλμα. Αμέσως πάρε ριμπάουντ κι επανάλαβε την άσκηση στο άλλο καλάθι. Κάνε 10 επαναλήψεις.
Πάσα ακριβείας
Η άσκηση: πάσα στον τοίχοΜάρκαρε τρία σημεία στον τοίχο με μία χρωματιστή ταινία στο ύψος του στήθους σου. Για 60 δευτερόλεπτα προσπάθησε να πετύχεις τα σημάδια με πάσες από το στήθος, πάνω από το κεφάλι, με ένα χέρι και με βηματισμό πάνω στην πλάγια γραμμή. Επανάλαβε την άσκηση τρεις φορές κι αύξανε την ταχύτητα κάθε φορά.
Σπάσε το ταμπλό
Η άσκηση: άλμα για ριμπάουντ
Στάσου κάτω από το ταμπλό. Καθώς εκτελείς άλμα, πέτα την μπάλα στο ταμπλό και προσπάθησε να την πιάσεις πριν προσγειωθείς. Κατά την προσγείωση, κάνε ένα βαθύ κάθισμα και ακούμπα την μπάλα στο παρκέ. Αμέσως πήδα ξανά κι επανάλαβε.
Κάνε 10 επαναλήψεις. Δώσε έμφαση στις σωστές προσγειώσεις, για να μην υποφέρεις από τραυματισμούς.
Νικητήριο καλάθι
Η άσκηση: τρίποντα από άκρη σε άκρη
Η προπόνηση στα τρίποντα -όταν είσαι ξεκούραστος- δεν θα σε ωφελήσει στα κρίσιμα τελευταία λεπτά ενός αγώνα. Ξεκίνα σουτάροντας ένα τρίποντο από τη μία άκρη της περιφέρειας. Τρέξε γρήγορα να πάρεις το ριμπάουντ και πήγαινε στην άλλη άκρη της περιφέρειας και σούταρε τρίποντο. Συνέχισε τις επαναλήψεις μέχρι να πετύχεις έξι καλάθια.
Κυρίαρχη ντρίμπλα
Η άσκηση: ντρίμπλα  με το αδύναμο χέρι
Ξεκινώντας από τη βασική γραμμή, ντρίμπλαρε με το αδύναμο χέρι κι εκτέλεσε ένα λέι απ στο αντίπαλο καλάθι. Πάρε το ριμπάουντ κι επανάλαβε στο άλλο καλάθι. Εκτέλεσε 10 επαναλήψεις. Καθώς ντριμπλάρεις με το αδύναμο χέρι, προσπάθησε να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά, ώστε να ελέγχεις το μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου.
ΠΗΓΗ http://www.menshealth.gr/

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728