Τακτική: Η ολιγωρία του Ράσιτς και η ετοιμότητα του Ερντέν

ΠΗΓΗ http://3-ponto.blogspot.com/
Σήμερα η "τακτική" θα μελετήσει τις 2 τελευταίες επιθέσεις του αγώνα Τουρκίας - Σερβίας
Θα ξεκινήσω με μία διευκρίνηση:
Το ξέρω πως ο Τουντσερί πατάει τη γραμμή. Απλά η «τακτική» σχολιάζει τις αποφάσεις των προπονητών και όχι των διαιτητών. Την στήλη την ενδιαφέρει στο συγκεκριμένο post να δείξει το τακτικό λάθος χωρίς να κοιτάζει το – σκόπιμο – σφάλμα του διαιτητή.
Η άμυνα των Σέρβων , ακόμη και αν δεν έμπαινε το καλάθι του Τουντσερί , δεν παύει να ήταν κακή. Παρακάτω θα εξηγήσω το γιατί:



Η Σερβία προηγείται με 82-81 με το εύκολο lay up του Βελίτσκοβιτς απ’ την εξαιρετική ενέργεια του Τεόντοσιτς. H Toυρκία ετοιμάζεται να κάνει επαναφορά απ’ το κέντρο


Ο Τάνιεβιτς έχει σχεδιάσει ένα διπλό screen για τον Τουντσερί ώστε να πάρει τη μπάλα απ’ την baseline και


να κινηθεί προς τη ρακέτα , αλλά η Σέρβικη άμυνα το αντιμετώπισε σωστά εμποδίζοντας την πάσα προς τον Τουντσερί.
Όμως η άμυνα της Σερβίας είναι αρκετά ψηλά . Η ρακέτα μένει απροστάτευτη με τον Βελίτσκοβιτς να βρίσκεται στο τρίποντο. (Ίσως θα έπρεπε ο Σαβάνοβιτς να μην μαρκάρει την επαναφορά αλλά να βρίσκεται σαν κάλυψη πίσω). Ο Τούρκογλου κινείται κάθετα για να υποδεχθεί τη μπάλα.

Ο Χέντο δέχεται το screen απ’ τον Ερντέν , ενώ τέσσερις Σέρβοι τον «κυκλώνουν» για να μην βρει ελεύθερο χώρο για drive. Ο Ράσιτς δεν χρειάζεται να μαρκάρει τόσο στενά τον αντίπαλο που βρίσκεται στο κέντρο. Έχοντας πλάτη τη μπάλα δεν έχει οπτική επαφή με την εξέλιξη της φάσης.


Οι Σέρβοι κλείνουν σωστά τον Τούρκογλου αλλά εντελώς τυχαία η μπάλα πάει στον Τουντσερί που βρίσκεται στα πλάγια. Ο Ράσιτς παραμένει ψηλά και η ρακέτα μένει εκτεθειμένη. Θα έπρεπε να βρίσκεται στο lowpost και ας αφήσει ελεύθερο τον παίχτη που μαρκάρει. Ο χρόνος είναι ελάχιστος και το πολύ πολύ να γινόταν ένα βιαστικό σουτ. Ο Τουντσερί ΠΑΤΑΕΙ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ μπροστά στα μάτια του διαιτητή και πηγαίνει για ένα εύκολο lay up.

το οποίο και πετυχαίνει έχοντας έναν άδειο διάδρομο μπροστά του.

name="allowScriptAccess" value="always">


H Σερβία με 0.5 sec το μόνο που μπορεί να κάνει είναι ένα να δώσει ένα «σκαμπίλι» στη μπάλα μπας και μπει (εκτός και αν βάλει καλάθι παρόμοιο με αυτό που έβαλε ο Φίσερ απέναντι στους Σπερς το 2003).






Ένας βρίσκεται κοντά στο κέντρο και οι υπόλοιποι στη baseline. Το playξεκινά με τον Βελίτσκοβιτς στο τρίποντο , και τον Τεόντοσιτς να τρέχει απ’ την ρακέτα στο τρίποντο.


H Σερβία «μετακινεί» και δεύτερο παίκτη απ’ τη «αδύνατη» στη «δυνατή» πλευρά για να υπάρχει ο χώρος να γίνει «λόμπα». Οι Βελίτσκοβιτς – Τεόντοσιτς κινούνται αντίθετα μπερδεύοντας τους Τούρκους.O Τεόντοσιτς είναι το δόλωμα για τον Ίβκοβιτς , ώστε να τραβήξει όσους περισσότερους αντιπάλους πάνω του και να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερα Τούρκικα χέρια στη ρακέτα ώστε να γίνει η λόμπα.


Το κόλπο φαίνεται να πιάνει. Ο Βελίτσκοβιτς με άδειο τον διάδρομο ετοιμάζεται για το φόλου. Ο Ερντέν όμως , καταλαβαίνοντας την παγίδα , τρέχει να προφυλάξει τη ρακέτα ελπίζοντας πως δεν είναι αργά.





Τελικά δεν ήταν αργά. Xάρις στην ευστροφία του Ερντέν δεν ολοκληρώθηκε το παμπόνηρο σύστημα του «σοφού».

height="390">

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728