Συμβουλές για Σουτ - Πώς να Βάλετε Περισσότερα Σουτ


ΠΗΓΗ http://kasper7.blogspot.com/


Η ικανότητα να σουτάρεις καλά είναι μία εντυπωσιακή δεξιότητα. Επιτρέπει στους παίκτες σας να σκοράρουν περισσότερους πόντους, να ανοίγουν την άμυνα και να γίνονται μία πραγματική απειλή μέσα στο γήπεδο. Φανταστείτε τον γλυκό ήχο που κάνει η μπάλα όταν έρχεται σε επαφή με το δίχτυ και το χέρι του αμυντικού κρεμασμένο από πάνω σας. Φανταστείτε παίκτες που σκοράρουν 15 με 20 πόντους σε κάθε παιχνίδι. Αν οι παίκτες σας μάθουν να σουτάρουν καλά με σταθερότητα, τότε αυτό το όνειρο δεν είναι και πολύ μακριά.
Αυτό που κάνει τους εξαιρετικούς σουτέρ να ξεχωρίζουν από τους κακούς, είναι η έμφαση που δίνουν στα βασικά. Τους βασικούς μηχανισμούς του σουτ, που όταν εξασκούνται επανειλημμένα, μας δίνουν τον καλύτερο τρόπο προς την βελτίωση. Δυστυχώς, πολλοί παίκτες δεν δίνουν σημασία στα βασικά. Μπορεί να πηγαίνουν στο γήπεδο με σκοπό να δουλέψουν πάνω στο σουτ τους, αλλά τι σημαίνει στα αλήθεια αυτό; Πως μπορείς να δουλέψεις πάνω στο σουτ σου; Η απάντηση είναι με το να εστιάζεις πάνω στα βασικά, προσπαθώντας αρχικά να τελειοποιήσεις την τεχνική σου και αφήνοντας σε δεύτερο πλάνο την ευστοχία.
Στην προσπάθεια να τελειοποιήσουν την τεχνική τους, οι παίκτες πιθανόν να μην έχουν καλά ποσοστά ευστοχίας στην προπόνηση. Αυτό συμβαίνει επειδή το να τελειοποιήσεις το σουτ σου απαιτεί να αλλάξεις στυλ και μηχανισμούς που έχεις ήδη συνηθίσει, πράγμα που δεν θα είναι εύκολο στην αρχή.
Ποια είναι λοιπόν η σωστή τεχνική του σουτ;
Όλα αρχίζουν από το Ι-Μ-Α-Σ. Τι είναι αυτό;
Είναι η ακροστιχίδα των λέξεων:
Ισορροπία
Μάτια
Αγκώνες
Σπάσιμο
- Ισορροπία: Σημαίνει πως τα πόδια

θα πρέπει να είναι ανοιχτά όσο περίπου και το άνοιγμα των ώμων, σε μία άνετη θέση, με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. Η σωστή ισορροπία είναι το πρώτο βήμα για καλά σουτ. Πολλοί παίκτες, εξαιτίας της έλλειψης ισορροπίας, χάνουν πολλά σουτ. Μάθετε πώς να βάζετε τον εαυτός σας σε μία άνετη και ισορροπημένη θέση, στην οποία θα αισθάνεστε πως πατάτε γερά.
- Μάτια: Πρέπει τα μάτια σας να εστιάζουν στο στεφάνι όταν αποφασίσετε να πάρετε το σουτ. Μην σας αποσπά την προσοχή σας ο αμυντικός ή οτιδήποτε άλλο. Κρατήστε το βλέμμα σας κολλημένο στο στεφάνι, από την στιγμή που θα αποφασίσετε να σουτάρετε μέχρι η μπάλα να φύγει από τα ακροδάκτυλά σας. Με άλλα λόγια συγκεντρωθείτε και εστιάστε στο σουτ και μην αφήνετε οτιδήποτε άλλο να σας επηρεάζει.
- Αγκώνες: Κρατήστε τον αγκώνα του χεριού που σουτάρετε ίσια, ευθυγραμμισμένο με το καλάθι και σε γωνία περίπου 90 μοιρών. Το χέρι σας πρέπει να «μπαίνει» μέσα στο καλάθι και όχι απ’ έξω. Ο αγκώνας σας πρέπει να είναι όσο ποιο ευθεία γίνεται.
- Σπάσιμο: Αυτό σημαίνει πως ο καρπός σας πρέπει να σπάει με το χέρι και τον αγκώνα να τεντώνει εντελώς. Με άλλα λόγια αφήστε το χέρι σας να πάει όσο γίνεται πιο μπροστά, να ακολουθήσει τη μπάλα μετά την απελευθέρωσή της. Το σπάσιμο του καρπού δίνει αντίθετα φάλτσα στην μπάλα, πράγμα σημαντικό για να δημιουργηθεί η αίσθηση του σουτέρ.
Ο προπονητής θα πρέπει να δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα βασικά του σουτ, ξανά και ξανά, χρησιμοποιώντας ποιοτικές ασκήσεις στην προπόνηση. Οι καλύτερες ασκήσεις είναι αυτές που δίνουν έμφαση στα βασικά, διδάσκουν μία ποικιλία δεξιοτήτων και εκτελούνται σε συνθήκες και χρόνους αγώνα.
Καλή προπόνηση!

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728