Τα 3 Κλειδιά για να «Κατεβάσετε» τα Ριμπάουντ…

Σκεφτείτε αυτό…
Αν μία ομάδα κάνει 100 προσπάθειες για σουτ σε ένα παιχνίδι και οι αντίπαλοι ομάδα μόνο 60, ποια ομάδα θα κερδίσει στο τέλος; Η ομάδα με τα 100 σουτ θα κέρδιζε στην πλειονότητα των περιπτώσεων.
Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το να «κατεβάζεις» τα Ριμπάουντ είναι τόσο σημαντικό. Βοηθάει την ομάδα σου να έχει περισσότερες ευκαιρίες για σουτ, ενώ παράλληλα περιορίζει τα σουτ των αντιπάλων.
Υπάρχουν 3 βασικά «κλειδιά» για να πάρουμε τα Ριμπάουντ και είναι τα ακόλουθα. Όλοι οι.

παίκτες θα πρέπει να τα βάλουν καλά στο μυαλό τους και να μην τα ξεχνάνε ποτέ!


1. Αποφασιστικότητα


Όταν πρόκειται για ριμπάουντ, θα πρέπει να λέτε στον εαυτό σας. «Η μπάλα ανήκει σε μένα και μόνο σε μένα και θα την πάρω». Να είστε περήφανοι για τα ριμπάουντ σας. Νοιώστε την έξαψη, την θέληση, την επιθυμία… δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από το να πάρεις ένα ριμπάουντ και αμέσως να σηκωθείς και να σκοράρεις!! Μόλις γίνεται κάποιο σουτ, τρέξτε για το ριμπάουντ. Μην καθυστερείτε, ούτε δευτερόλεπτο! Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος που κάνει η πλειονότητα των παικτών. Όταν εκτελείται το σουτ, κοιτάνε την τροχιά της μπάλας και καθυστερούν για 1-2 δευτερόλεπτα πριν πάρουν θέση και σηκωθούν για το ριμπάουντ. Αντιθέτως, θα πρέπει να πάρετε άμεσα θέση για το ριμπάουντ, αμέσως μόλις φύγει η μπάλα από το χέρι του σουτέρ… σκεφτείτε γρήγορα, αντιδράστε άμεσα!! Πολλές φορές θα χρειαστεί να παλέψετε για το ριμπάουντ και να πηδήξετε 2, 3 ή και 4 φορές στη σειρά μέχρι να καταφέρετε να κάνετε την μπάλα δική σας. Μην εγκαταλείπετε την προσπάθειά σας και παραμείνετε αποφασισμένοι να αρπάξετε την μπάλα. Όταν θα καταφέρετε να πάρετε την μπάλα στην κατοχή σας, φέρτε την κοντά στο στήθος σας με τους αγκώνες ανοιχτούς. Αυτό θα σας βοηθήσει να προστατέψετε την μπάλα.


2. Θέση


Καταρχάς, βρείτε το σημείο στο οποίο πιστεύετε πως θα πέσει η μπάλα μετά το σουτ. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πρέπει να
μπορείτε να προβλέπετε που θα καταλήξει η μπάλα μετά από κάθε σουτ. Ακόμα κι αν κάνετε λάθος, δεν πειράζει. Με τον καιρό και μέσα από τις προπονήσεις, θα καταφέρετε σιγά-σιγά να γίνετε καλύτεροι στην προσμονή της μπάλας και στην πρόβλεψη για την κατάληξη της. Μόλις βρείτε το σημείο στο οποίο πιστεύετε πως θα καταλήξει η μπάλα, χαμηλώστε το κέντρο βάρους σας με τα γόνατα λυγισμένα και τα πόδια ανοιχτά, έτσι ώστε να δημιουργήσετε μια δυνατή και στέρεα βάση. Κρατήστε και τα δύο σας χέρια ψηλά, περίπου στο ύψος των ώμων σας και σφίξτε τους κοιλιακούς σας.




3. Επιθετικότητα


Η ρακέτα είναι το καλύτερο μέρος για να στηθείτε για ριμπάουντ… αλλά ταυτόχρονα είναι και το πιο σκληρό και απαιτητικό. Να είστε προετοιμασμένοι να σας σπρώξουν, να σας βγάλουν εκτός θέσης, να δεχτείτε κάποια αγκωνιά. Αν δεν αντέχετε να παίξετε δυνατά, τότε το ριμπάουντ δεν είναι για σας. Αν ο αμυντικός σας παλεύει μαζί σας για να πάρει καλύτερη θέση, μην σταματήσετε και εσείς να παλεύετε ούτε για δευτερόλεπτο. Ποτέ μην χαλαρώνετε, συνεχίστε να παλεύετε πιο δυνατά και πιο σκληρά. Η πραγματική επιθετικότητα προϋποθέτει ότι δεν σπαταλάτε καθόλου χρόνο. Μόλις απελευθερωθεί η μπάλα από το χέρι του σουτέρ, θα πρέπει να βιαστείτε να πάρετε την σωστή θέση. Μην περιμένετε να δείτε πρώτα αν το σουτ θα είναι άστοχο, πάντα να υποθέτετε πως θα είναι άστοχο. Το 75% όλων των άστοχων σουτ, καταλήγουν στην αντίθετη πλευρά από την πλευρά που εκτελείται το σουτ, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε αυτήν την πληροφορία προς όφελός σας. Όσο πιο μακρινό είναι το σουτ, τόσο πιο μακριά είναι πιθανόν και να καταλήξει η μπάλα, άρα και το ριμπάουντ. Μελετήστε και κρατήστε σημειώσεις, πως διάφορες τροχιές σουτ αντανακλούν στο στεφάνι. Τα σουτ που γίνονται από τα πλάγια συνήθως καταλήγουν στην απέναντι πλευρά, ενώ αντίθετα τα σουτ που γίνονται από την κορυφή συνήθως επιστρέφουν προς τον σουτέρ.


Περισσότερα ριμπάουντ σημαίνουν και περισσότερες νίκες. Σε συνδυασμό με μία καλή επιθετική τακτική και μία δυνατή άμυνα, έχετε τις προϋποθέσεις για να στήσετε μια ομάδα που θα κερδίζει και θα μπορεί να διεκδικεί στόχους!!


ΠΗΓΗ http://kasper7.blogspot.com/2010/02/3.html

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728