H Επίδραση της Πάσας και της Ντρίπλας κατά την Επαναφορά της Μπάλας στο Χώρο της Επίθεσης στην Επιτυχία στην Καλαθοσφαίριση

ΜΕΛΕΤΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:

H Επίδραση της Πάσας και της Ντρίπλας κατά την Επαναφορά της Μπάλας στο Χώρο της Επίθεσης
στην Επιτυχία στην Καλαθοσφαίριση

 Νικόλαος Σταυρόπουλος¹ & Χάρης Φουντάλης²
1ΤΕΦΑΑ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
2Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Indiana University

Περίληψη
Σκοπός της μελέτης ήταν ο προσδιορισμός της συχνότητας των βασικών επιθετικών αρχών της πάσας
και της ντρίπλας κατά την επαναφορά της μπάλας από την τελική γραμμή ή από τα πλάγια στο χώρο επίθεσης και η σχέση της με την επιτυχία στη σύγχρονη καλαθοσφαίριση. Το δείγμα της έρευνας αποτέλεσαν έξι ομάδες του εθνικού ελληνικού πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας. Αξιολογήθηκαν 36 παιχνίδια, 6 παιχνίδια για κάθε ομάδα (3 εντός έδρας, 3 εκτός έδρας) και καταγράφηκαν η συχνότητα της πάσας, της ντρίπλας και του σουτ σε κάθε επίθεση. Για την καταγραφή των δεδομένων δημιουργήθηκε ένα σύστημα σημειώσεων με τη χρήση συμβόλων, γραμμάτων και αριθμών για τις διαφορετικές αρχές της επίθεσης. Για τη στατιστική επεξεργασία των αποτελεσμάτων χρησιμοποιήθηκε έλεγχος ανεξαρτησίας των τιμών με τη χ2 (Chi-square)
κατανομή (Cross tabulation analysis). Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ποσοστό επιτυχίας στην τελική προσπάθεια (%) στην περιοχή της ρακέτας, ήταν σημαντικά μεγαλύτερο όταν προηγούνταν η επαναφορά της μπάλας από την τελική και την πλάγια γραμμή με μία ή δύο πάσες και καμία ντρίπλα στο χώρο της επίθεσης (p<.05)


ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΣΥΝΔΕΣΜΟ

http://www.hape.gr/emag/vol3_3/hape137.pdf












Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728