1st PLAYER DEVELOPMENT SEMINAR


Η Triple Crown Basketball και ο Κώστας Χατζηχρήστος σας παρουσιάζουν το πρώτο σεμινάριο που σχετίζεται αποκλειστικά με την τεχνική και σωματική βελτίωση ενός αθλητή.

Για πολλά χρόνια επικρατούσε η άποψη ότι είναι αδύνατο οι αθλητές να βελτιώσουν την τεχνική και το παιχνίδι τους από κάποια ηλικία και ύστερα. Η ιστορία όμως έχει πολλά παραδείγματα που μας απέδειξαν το αντίθετο. Η βελτίωση ενός παίκτη μπορεί και πρέπει να είναι μια διαδικασία, η οποία να συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. 

Τι εμποδίζει μια παίκτρια οποιασδήποτε ηλικίας να γίνει πιο γρήγορη; Γιατί ένας ψηλός παίκτης να μην μπορεί να προσθέσει άλλη μια κίνηση στο παιχνίδι του στη μέση της καριέρας του; Πως γίνεται και κάποιοι, ενώ ξεκινούν την καριέρα τους χαμηλά, τελικά να φτάνουν σε υψηλό επίπεδο σε μεγαλύτερη ηλικία; Η απάντηση είναι ότι μαζί με την εμπειρία που αποκτούν, δουλεύουν για να βελτιώσουν τα τεχνικά και αθλητικά τους προσόντα!

Έτσι λοιπόν, βασικός σκοπός αυτού του σεμιναρίου είναι να αναδείξει τους τρόπους και τα μυστικά της βελτίωσης των παικτών κάθε επιπέδου και ηλικίας.

Για πρώτη φορά θα μιλήσουν στο ίδιο σεμινάριο, δυο κορυφαίοι και εξειδικευμένοι στην ατομική βελτίωση επαγγελματίες, ο Κώστας Χατζηχρήστος (γυμναστής του Πανιωνίου) και ο Scott McLain(προσωπικός προπονητής του Josh Childress), αποκαλύπτοντας τα μυστικά τους! Ακόμα, τρεις θρύλοι των γηπέδων, και ιδρυτές της πιο επιτυχημένης Ακαδημίας στην Ελλάδα, της Triple Crown Basketball Academy , ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, o Δημήτρης Παπανικολάουκαι o Ευθύμης Ρεντζιάς, θα καταθέσουν τις δικές τους εμπειρίες σχετικά με τον ρόλο που έπαιξε – και παίζει – στην δική τους καριέρα, η συνεχής βελτίωση των σωματικών και τεχνικών ικανοτήτων.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους δουλεύουν με αθλητές και αθλήτριες μπάσκετ κάθε ηλικίας και επιπέδου!

  • Προπονητές τμημάτων υποδομής
  • Προπονητές ομάδων όλων των κατηγοριών
  • Γυμναστές
  • Φυσικοθεραπευτές
  • Φοιτητές ΤΕΦΑΑ και παρόμοιων σχολών
  • Αθλητές που θέλουν να βελτιώσουν το σώμα και την τεχνική τους

Δίδακτρα..............


Επαγγελματίες: 70 Ευρώ
Φοιτητές (με την επίδειξη του πάσο) : 50 Ευρώ

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

08:15-09:00 Έναρξη εγγραφών – Παραλαβή υλικού
09:00-09:30 Η σημασία της ατομικής βελτίωσης στην καριέρα ενός καλαθοσφαιριστή
09:30-10:30 Ντρίπλα και Σουτ. Από το γυμνάσιο στο ΝΒΑ (Scot McLain)
10:30-10:45 Διάλειμμα
10:45-12:00 Χτίζοντας τον αθλητή. Βήμα προς βήμα προσέγγιση προς τον ολοκληρωμένο αθλητή (Κώστας Χατζηχρήστος)
12:00-13:00 Διάλειμμα
13:00-14:00 Σύνθετες Ασκήσεις Βελτίωσης Αθλητικών Ικανοτήτων (Scot McLain)
14:00-14:15 Διάλειμμα
14:15-15:15 Ασκήσεις Βελτίωσης Ευκινησίας και Εκρηκτικότητας για ψηλούς και γκάρντ
Αλβέρτης-Παπανικολάου-Ρεντζιάς-Χατζηχρήστος)
15:15-15:45 Συζήτηση- Ερωτήσεις
  • Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής
  • Στο κεντρικό διάλλειμα θα προσφερθεί σάντουιτς και καφές

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Scott H. McClain

Ο Scott McLain κατάγεται από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Είναι ο πλέον εξειδικευμένος προπονητής στην ατομική βελτίωση έχοντας δουλέψει με κορυφαίους παίκτες παγκοσμίως. Διετέλεσε επί σειρά ετών προπονητής στο Pro Summer League (καλοκαιρινό τουρνουά νέων παικτών), καθώς και σε ομάδες AAU YOUTH (επίλεκτες παιδικές και εφηβικές ομάδες) των ΗΠΑ. Η επιτυχία του αντικατοπτρίζεται στα 6 AAU πρωταθλήματα ΗΠΑ (12 – 14 χρόνων) που έχει κερδίσει σαν προπονητής, καθώς και από το γεγονός ότι από τα χέρια του έχουν περάσει 26 παίκτες που αργότερα έκαναν καριέρα στο NBA.

Τα τελευταία χρόνια εξειδικεύεται στο Player Development, δηλαδή στην ατομική βελτίωση επαγγελματιών παικτών. Διατηρεί το δικό του καλοκαιρινό camp βελτίωσης παικτών στο Λος Άντζελες, απ όπου περνάνε μια σειρά από παίκτες του NBA για να ετοιμαστούν για την επόμενη χρονιά. Σίγουρα ξεχωρίζει η συνεργασία που έχει με το αστέρι του Ολυμπιακού, Josh Childress, του οποίου ήταν ο προπονητής στην ομάδα AAU (εφηβική ομάδα), ενώ τώρα είναι ο προσωπικός του προπονητής δουλεύοντας μαζί του όλον τον χρόνο.

Κώστας Χατζηχρήστος 

Ο Κώστας Χατζηχρήστος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους προπονητές βελτίωσης της αθλητικής ικανότητας των παικτών στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Στους αθλητές με τους οποίους συνεργάζεται συμπεριλαμβάνονται παίκτες της Εθνικής Ελλάδος αντρών, αθλήτριες της Εθνικής Ελλάδος γυναικών, καθώς και επίλεκτοι αθλητές μικρότερων ηλικιών.

Ο Κώστας ξεκίνησε την καριέρα του στις ΗΠΑ και το NCAA, διατελώντας βοηθός γυμναστή στο πανεπιστήμιο του Texas και πρώτος γυμναστής στο Πανεπιστήμιο της Georgia. Ακόμα, εργάστηκε σε κορυφαία προπονητικά κέντρα, όπου είχε την ευκαιρία να προπονήσει αθλητές από το NFL, NBA, καθώς και από άλλα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάστηκε σαν γυμναστής στην ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου, ενώ την επόμενη χρονιά μεταπήδησε στον Ολυμπιακό. Τη σεζόν 2006 – 7 επέστρεψε στην ομάδα μπάσκετ του Πανιωνίου όπου εργάζεται μέχρι σήμερα. Και στις δυο αυτές ομάδες συνέδεσε το όνομα του με επιτυχίες στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ενώ εφάρμοσε πρωτοποριακά και καινοτόμα προπονητικά προγράμματα, συμβάλλοντας στην επιτυχία των ομάδων, αλλά και στην ανάδειξή νέων παικτών.

Ο Κώστας Χατζηχρήστος διοργανώνει με επιτυχία ετήσια σεμινάρια με θέματα σχετικά με την ανάπτυξη της αθλητικής ικανότητας. Επίσης, είναι συχνός ομιλητής σε σεμινάρια και ημερίδες του κλάδου, ενώ αρθρογραφεί συχνά σε περιοδικά και ιστοσελίδες.

Ο Κώστας είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στο μπάσκετ και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο Master στην Εργοφυσιολογία και την Αθλητική Διατροφή, από το Πανεπιστήμιο του Texas (The University of Texas at Austin). Η διαρκής δίψα για την αναζήτηση της γνώσης, ώθησε τον Κώστα σε πρωτοποριακές συνεργασίες με επιστήμονες και πρακτικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στους τομείς της προληπτικής άσκησης και της αποκατάσταση- επανένταξης από τραυματισμούς.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

http://triplecrown.gr/site/academy/courts.php

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210-6195709 ή στο 210- 6180380. Fax: 210- 6195659.

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728