Ο Ζούρος, ο Κατσικάρης κι οι... άλλοι

Ο Πανελλήνιος ρίχνεται το Σάββατο στη μάχη του Eurocup. Στον ημιτελικό της Βιτόρια οι "Ολυμπιονίκες" θα αντιμετωπίσουν τη Βαλένθια του Νέβεν Σπάχια, ενώ στο άλλο παιχνίδι ο Φώτης Κατσικάρης κι η Μπιλμπάο αντιμετωπίζουν την Άλμπα Βερολίνου. Διαβάστε αναλυτικά τις... προγραμματικές δηλώσεις των τεσσάρων προπονητών της διοργάνωσης.

Ηλίας Ζούρος: "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που βρισκόμαστε εδώ και παίρνουμε μέρος στο φάιναλ-φορ. Για μας είναι κάτι καινούργιο, παρότι έχουμε πολλούς έμπειρους παίκτες. Έχουμε μαχητές και από το πρώτο παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να δείξουμε σε όλους ότι αξίζουμε να βρισκόμαστε εδώ.

Φυσικά οι οπαδοί μας στην Ελλάδα αισθάνονται υπέροχα για αυτό κι είναι φυσιολογικό. Όπως ξέρετε το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι μεγάλο σπορ και εμείς προσπαθούμε όχι μόνο για τους εαυτούς μας, αλλά και για το άθλημα στη χώρα μας.

Η Βαλένθια είναι μια πολύ καλή ομάδα που έχει χτιστεί για να φτάσει στον τελικό και πάρει μέρος στην Ευρωλίγκα. Για μας είναι κάτι το διαφορετικό. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο έχεις πάντα τη δυνατότητα για κάτι μεγάλο".

Νέβεν Σπάχια: "Είμαστε η νεότερη ομάδα του φάιναλ-φορ, αλλά μέχρι στιγμής έχουμε το καλύτερο ρεκόρ, αν κι αυτο δεν εγγυάται τίποτα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε στη Βιτόρια, να παλέψουμε και να είμαστε δυνατοί από την αρχή ειδικά απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Πανελλήνιος.

Παίζουν διαφορετικό μπάσκετ, με πολλούς έμπειρους παίκτες. Τους αρέσει η επίθεση στο μισό γήπεδο και ο έλεγχος του ρυθμού. Εμείς θα πρέπει να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να εκμεταλλευτούμε το ταλέντο και τα αθλητικά μας προσόντα και να παίξουμε στα στάνταρ μας.

Θα παραδεχτώ ότι είμαστε είμαστε τα φαβορί αν αυτή ήταν μια μεγάλη σειρά πλέι-οφ, αλλά τώρα δεν μπορούμε να λέμε κάτι τέτοιο όταν θα παίξουμε μόνο ένα παιχνίδι. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να ζήσουμε τις στιγμές που θέλουμε. Δεν φοβόμαστε κανέναν, αλλά σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους".

Λούκα Παβίσεβιτς: "Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό το ταξίδι. Περάσε από δύο πολύ δύσκολα γκρουπ και αποκλείσαμε έναν δύσκολο αντίπαλο στα προημιτελικά όπως είναι η Χαποέλ Ιερουσαλήμ.

Τώρα στον ημιτελικό μπορώ να πω ότι η Μπιλμπάο έχει ένα σαφές προβάδισμα γιατί παίζει κοντά στην πόλη της και καταλαβαίνω ότι θα έχουν αρκετό κόσμο στο γήπδο. Εκτός από αυτό έχουμε να αντιμετωπίσουμε αρκετά προβλήματα τραυματισμών.

Ότι και να γίνει όμως, η Μπιλμπάο είναι μια ποιοοτική ομάδα που είναι δύσκολο να την αντιμετωπίσεις. Έχουν βελτιωθεί πολύ μετά τον ερχομό του Αξέλ Ερβέλ, αλλά και την αλλαγή προπονητή, με τον Φώτη Κατσικάρη να αφήνει τη σφραγίδα του.

Η Άλμπα έχει μπροστά της μια διαφορετική πρόκληση και θα προσπαθήσει παρά τις δυσκολίες να φτάσει στον τελικό".

Φώτης Κατσικάρης: "Πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στο παιχνίδι με την Άλμπα Βερολίνου, επειδή είναι μέχρι στιγμής το μόνο που θα παίξουμε σίγουρα. Είναι ο μόνος τρόπος για να φτάσουμε στον τελικό. Το κλειδί θα είναι να ανοίξουμε την άμυνα τους, να εχουμε υπομονή στη νάμυνα και να αμυνθούμε καλύτερα από αυτούς.

Δεν με ενδιαφέρει το σκοράρισμα. Αυτή τη σεζόν έχουμε κερδίσει ματς που το σκορ πήγε τόσο ψηλά, όσο και χαμηλά. Έχουμε δείξει ότι έχουμε τη δυνατότητα να κοντρολάρουμε τον ρυθμό σε κάθε κατάσταση.

Ο έλεγχος του τέμπο είναι καθοριστικός. Ο Τζένινγκς είναι ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση και δημιουργεί πολλές καταστάσεις. Πιστεύω ότι η περιφέρεια τους είναι πιο επικίνδυνη από τη φροντ-λάιν, έστω κι αν οι ψηλοί παίζουν σημαντικό ρόλο στήνοντας καλά σκριν.

Ελπίζουμε να αισθανθούμε σαν έναν εντός έδρας αγώνα. Θα έχουμε τουλάχιστον 3.000 φιλάθλους που θα μας βοηθήσουν πολύ. Ειδικά αν συναντήσουμε δύσκολες στιγμές".



πηγη: http://www.sepk.gr/portal2/el-GR/-mainmenu-1/articles-sections/sepk-news/6-general/2684-zouros-katsikaris-and-the-rest

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728