Δικαιουλάκος: "Η ομάδα... πίσω από την ομάδα"

«Σε όλα τα φάιναλ-φορ συνηθίζουμε να λέμε ότι όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες, γιατί πάντα επικρατεί ένα άγχος, ενώ και το πάθος των ομάδων γίνεται μεγάλο κι έτσι εξισορροπείται αρκετά ο παράγοντας «ταλέντο» Πιστεύω, όμως, ότι από τη μεριάς μα διαχειριστήκαμε πολύ καλά το θέμα ψυχολογία, κούραση και σοβαρότητα, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε με τις πραγματικές μας δυνάμεις, γιατί ήμασταν χωρίς αμφιβολία το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου» ήταν τα πρώτα λόγια του προπονητή του Αθηναϊκού.

Για το φόβο μήπως η ομάδα του «αδειάσει» μετά τη μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του Eurocup και δεν παρουσιαστεί όπως πρέπει στη συνέχεια των υποχρεώσεων ο έμπειρος τεχνικός τόνισε: «Η αλήθεια είναι ότι δουλέψαμε πολύ σε αυτόν τον τομέα, έτσι ώστε να μην αδειάσει ούτε το μυαλό μας, ούτε τα αποθέματα ενέργειας μας. Γιατί κακά τα ψέματα νιώθεις «άδειος» μετά από μια τέτοια μεγάλη επιτυχία. Θεωρήσαμε ότι έναν ευρωπαϊκό τίτλο μπορούν να κατακτήσουν κι άλλες ομάδες, ενώ το triple crown όχι! Έτσι μέσα από την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος θα μπορούσαμε να πετύχουμε την υπέρτατο τίτλο».

Ο Αθηναϊκός έπαιζε όλη τη χρονιά με την ταμπέλα το φαβορί και την πίεση ότι πρέπει να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος εξήγησε πως η ομάδα του κατάφερε να ξεπεράσει αυτό το «βάρος» και να προχωρήσει ακάθεκτη. «Είναι πάρα πολύ δύσκολο όσο καλή κι αν είναι μια ομάδα να μη χάσει ούτε ένα παιχνίδι. Ούτε ο Παναθηναϊκός στα καλά του δεν τα κατάφερνε και γνώριζε ήττες στην Πάτρα ή στη Φιλαδέλφεια. Απλά εμείς δεν το σκεφτήκαμε ποτέ έτσι από την αρχή της σεζόν. Προετοιμαζόμασταν πάντα για το παιχνίδι που είχαμε μετά από τρεις ημέρες κι όχι για αυτό που είχαμε μετά από έξι. Βλέπαμε μόνο 3-4 συστήματα και συγκεκριμένες παίκτριες. Αν βάζαμε στόχο να μείνουμε αήττητοι ή θέταμε γενικά τόσο μακρινούς στόχους είναι πιθανόν να είχαμε χάσει κάποιους αγώνες».

Είναι πάρα πολύ καλή ομάδα όσο και να έχεις να μην χάνεις ένα παιχνίδι. Κι ο Παναθηναϊκός στα καλά του. Απλά δεν το σκεφτόμαστε ποτέ από την αρχή της σεζόν. Προετοιαζ΄μασε πάντα το παιχνίδι μετά από τρεις ημέρ,ς όχι έξι ημέρες. Βλέπαμε μόνο 3-4 συστήματ ακαι συγκεκριμένες παίκτριες. Νομίζω ότι αν βάζαμε στόχο να μείνουμε αήττητοι ή μακρινούς στόχους, πιθανόν να είχαμε χάσει.

Ολοκληρώνοντας ο προπονητής του Αθηναϊκού μίλησε για τους ανθρώπους πίσω από τα... φώτα της δημοσιότητας, που αποτελούν ωστόσο κι αυτοί μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας. «Πιστεύω ότι πέρα από τους ανθρώπους που παίρνουν τα φώτα της δημοσιότητας, όπως είναι οι παίκτριες, ο προπονητής ή ο πρόεδρος, μεγάλο ρόλο παίζει κι η ομάδα που βρίσκεται από πίσω. Οι συνεργάτες του, ο Γιάννης Κτιστάκης κι ο Γιώργος Καραμβάλης που έχουν ξενυχτήσει πολλές πολλές ώρες για να φέρουν εις πέρας τη δουλειά τους.

Το να μείνει μια ομάδα σε υψηλό επίπεδο φορμαρίσματος είναι κάτι το απίστευτο κι αυτό δίνει τα εύσημα στον γυμναστή μας, τον Βαγγέλη Ανυφαντή. Επίσης ο μάνατζερ της ομάδας, ο Σωκράτης Ηλιάδης, έχει τα πάντα στην εντέλεια για να μη λείψει τίποτα σε κανέναν. Ο γιατρός Δημήτρης Τσούκας κι ο φυσιοθεραπευτής Χρήστος Πουλής είχαν δύσκολο έργο με τα τόσα παιχνίδια και τους τόσους τραυματισμούς. Αν ένας από αυτούς δεν έκαναν σωστά τη δουλειά του, δεν θα φτάναμε εδώ που φτάσαμε. Πέρα από την επιστημονική στήριξη που έδιναν σε μένα και στις παίκτριες, ήταν πολύ σημαντική η στήριξη που έδινε ο ένας στον άλλο, γιατί πάνω από όλα ήμασταν μια καλή παρέα».

ΠΗΓΗ : http://www.sepk.gr/portal2/el-GR/-basketball-coach-topics/interviews/2690--dikaioulakos-qthe-team-behind-the-teamq

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728