Σημαντικά στοιχεία για το μπάσκετ που συχνά παραβλέπονται

    Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται στις λεπτομέρειες. Παρακάτω θα αναλυθούν τρεις παράγοντες θεμελιώδους σημασίας στους οποίους ελάχιστη αναφορά γίνεται.
ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ
  Υπάρχουν ελάχιστα στοιχεία που είναι πιο σημαντικά από την ισορροπία στο μπάσκετ. Προσπαθήστε να σκεφτείτε ποια μπασκετική κίνηση δεν απαιτεί σωστή ισορροπία. Η απόσταση ανάμεσα στα πόδια πρέπει να είναι όσο το άνοιγμα των ώμων, με το βάρος ισόποσα μοιρασμένο. Για σωστό χειρισμό μπάλας η ισορροπία είναι απαραίτητη ώστε ο παίχτης να είναι ικανός να σταματάει και να ξεκινάει σχετικά εύκολα. Το ίδιο απαιτείται για ένα καλό σουτ. Τα σουτ εκτός ισορροπίας είναι για τον Michael Jordan ή τον Kobe Bryant! Οι καλοί σουτέρ διατηρούν ισορροπία στο άλμα τους και δεν γέρνουν δεξιά ή αριστερά. Αμυντική ισορροπία είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική. Όλοι οι καλοί αμυντικοί διατηρούν ισορροπία στη βασική αμυντική θέση αλλά και για την ικανότητα τους να μετακινούνται γρήγορα.
PIVOTING
   Ο επιτιθέμενος σταματάει την ντρίπλα και πιάνει τη μπάλα. Ο αμυνόμενος πέφτει πάνω του και ο πρώτος απλά γέρνει την πλάτη του προς τα πίσω και τελικά...πέφτει! Η τεχνική του pivot είναι από τα βασικότερα στοιχεία στην καλαθοσφαίριση και πρέπει να την διδάσκεται ο νεαρός αθλητής όσο νωρίτερα γίνεται.
POSITIONING  SPACING
   Οι παίχτες πρέπει να μάθουν τις θέσεις τους στο γήπεδο. Να καταλάβουν τον σκοπό της
επίθεσης-να βρεθεί ένα ελεύθερο σουτ, όσο πιο κοντά στο καλάθι γίνεται. Το καλό σουτ, είναι αυτό που γίνεται χωρίς αντίπαλο. Μετά από μία επίθεση, ποιος είναι υπεύθυνος να επιστρέψει πρώτος στην άμυνα και να εμποδίσει ένα μπάσιμο του αντιπάλου? Αυτά είναι ερωτήματα που αφορούν τις θέσεις μέσα στο γήπεδο και πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις. Στην επίθεση μη φέρνετε  τους αμυντικούς σας κοντά στον συμπαίχτη σας που επιτίθεται. Είναι ιδανικές συνθήκες για την αντίπαλη άμυνα ένας αμυντικός να μαρκάρει δύο επιθετικούς.
Written by Froso Drakaki   

Post Top Ad

ad728

Post Bottom Ad

ad728